Struisvogelboerderij Monnikenwerve bestaat sinds 1997. In die periode is er op de boerderij veel veranderd.

Aanvankelijk waren er alleen struisvogels, van een bezoekerscentrum was toen nog geen sprake. Er moest ook nog veel geleerd worden. In Nederland en Belgiƫ was er nog lang niet alle kennis over deze intrigerende dieren.

Omdat er erg veel vraag kwam van scholen en omwonenden om de struisvogels te mogen bekijken opende struisvogelboerderij Monnikenwerve in 1998 haar deuren voor groepen, scholen en toeristen. Het bleek een schot in de roos te zijn, immers, struisvogels zie je niet iedere dag.
Struisvogels in alle soorten en maten. Van kuikens tot en met de grote broedvogels, van de broedmachine en de eieren tot het leer en het vlees, alles is te zien en verkrijgbaar.

Bezoekers krijgen een rondleiding en kunnen daarna wat drinken in de tearoom terwijl men uitkijkt over de ruime wei van de broedvogels. In het winkeltje vindt men documentatie en men kan er leer gemaakt van struisvogelhuid kopen.

Vanzelfsprekend ontbreekt het struisvogelvlees niet, dit vlees is rood van kleur, cholesterolarm en bovendien erg lekker.

Voor bij de koffie kunt u proeven van struisvogelcake gebakken uit struisvogelei. Deze eieren hebben de inhoud van ongeveer 25 kippeneieren. U kunt het hele jaar bij ons terecht voor de diverse producten zoals het vlees en de lederwaren. U kunt vanaf 15 maart ieder weekend onze boerderij bezoeken van 10.30 tot 17.00 uur. Voor groepen zijn we van 1 maart tot 1 november dagelijks geopend na afspraak. Meer informatie hierover vindt u elders op deze website.

Hopelijk tot ziens op Struisvogelboerderij Monnikenwerve in Sluis!

×