27e Open Weekend
STRUISVOGELBOERDERIJ MONNIKENWERVE

Tijdens het Pinksterweekend, 18, 19 en 20 mei organiseert Struisvogelboerderij Monnikenwerve aan de Hogeweg te Sluis traditiegetrouw een Open Weekend. Tijdens deze feestelijke dagen zijn de deuren geopend van 10.00 tot 18.00 uur, toegang en rondleidingen zijn zoals gebruikelijk tijdens dit feestelijke weekend gratis. RESERVEREN IS NIET NODIG!
Susanne en Floris begonnen in 1997 met het houden van deze imposante loopvogels, maar vanzelfsprekend is er in 27 jaar veel veranderd op Monnikenwerve. De eerste editie van het Open Weekend tijdens de Pinksterdagen van 1998 was echter een belangrijk moment in de opbouwfase van het bedrijf. De belangstelling was overweldigend met als gevolg dat het de aanzet werd tot een heuse traditie. Jaarlijks wisten er steeds enkele duizenden bezoekers de weg naar Monnikenwerve te vinden met Pinksteren, de verwachtingen voor de editie van 2024 zijn dan ook hoog gespannen. Voor veel bezoekers is het Pinksterbezoek aan de Struisvogels een vast punt op de jaarkalender geworden, voor anderen juist de gelegenheid om juist voor het eerst kennis te maken met de loopvogels. Met Pinksteren horen we heel vaak: “Ik had al zo vaak eens langs willen komen, maar het kwam er nooit van, nooit geweten dat er in Zeeuws Vlaanderen zo een bijzondere boerderij was!” aldus eigenaars Susanne en Floris de Bruijckere, “Na het eerste bezoek zien we die mensen vaak in het hoogseizoen terug met de rest van de familie of bijvoorbeeld met een bedrijfsuitje”.
Gouden ANWB Award

 Dat de Struisvogelboerderij probeert de gasten een fijne dag te bezorgen is ook de bezoekers niet ontgaan. Door de ANWB werden we genomineerd bij de tien “Leukste Uitjes van Zeeland”. In 2023 resulteerde dat in een onverwachte, maar schitterende zilveren award, in 2024 werden we zelfs met GOUD onderscheiden! “Als kleine attractie zijn we enorm trots op deze onderscheiding, we stellen dan ook alles in het werk om deze award waar te maken!” aldus Susanne en Floris.

Veel te zien en te beleven

Vanzelfsprekend zijn er de Struisvogels, inmiddels gemiddeld ongeveer 150 stuks. Van kleine kuikens tot de immense broeddieren, alles is van dichtbij te bekijken. Tijdens de rondleidingen die ieder uur worden gehouden komt de bezoeker alles te weten over deze van oorsprong Afrikaanse loopvogel. De vaste gidsen, Floris de Bruijckere, Wibo Bakker maar nu ook de oudste zoon van Floris, Bouke nemen u op hun eigen wijze mee over de boerderij en laten u kennis maken met de wereld van de Struisvogel. In de gezellige tearoom met uitzicht over de weilanden kan men onder het genot van een drankje alle vogels nog eens grondig observeren, bij goed weer is er vanzelfsprekend ook een terras. Maar ook als de zon het laat afweten is er niets aan de hand, de bezoeker kan alle vogels ook vanuit de schuren bekijken, dus zelfs bij regenachtig weer is Monnikenwerve prima te bezoeken. Er is voldoende parkeergelegenheid en het bedrijf is prima te bezoeken voor mindervaliden. Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd.

Producten

In de winkel (in Afrikaanse stijl) . zijn er diverse struisvogelproducten te zien en te koop. Zo zijn er de prachtig glimmende eieren die uitstekend als decoratie dienen. Van de eieren wordt er tevens een overheerlijke likeur bereid (een soort advocaat), die natuurlijk verkrijgbaar en te proeven is. Ook is er traditiegetrouw de inmiddels bekende struisvogelcake voor bij de koffie. Eén struisvogelei is genoeg om 7 of 8 cakes mee te bakken, het ei heeft namelijk de inhoud van ongeveer 25 kippeneieren! Het hoofdproduct van de struisvogel is het lekkere en cholesterolarme Struisvogelvlees. Tijdens dit weekend is het vers verkrijgbaar en natuurlijk is er het broodje Struishamburger van de barbecue! De veren worden verwerkt in o.a. plumeaus en het vet van de struisvogel wordt verwerkt tot cosmeticaproducten. Daarnaast heeft het eigen huismerk struisvogellederwaren “F.Lorinz” in enkele jaren een behoorlijke bekendheid gekregen. Toch proberen Susanne en Floris nog steeds meer Struisvogel-gerelateerde producten aan het assortiment toe te voegen. De cosmeticalijn is uitgebreid met een heerlijke zeep en een lippenbalsem, er zijn kaarsen gemaakt uit het struisvogelvet en er zijn prachtig gegraveerde eieren die als lamp kunnen dienen.

U vindt Struisvogelboerderij Monnikenwerve op het volgende adres:

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Hogeweg 1                                                                                           
4524 KG  Sluis (tussen Sluis en Aardenburg richting Heille)
Tel. +31 (0)117-492131
www.destruisvogel.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WANNEER:

18, 19 en 20 mei 2024 van 10.00-18.00 uur.

 

×